"ALTINOVA, YENİ TURİZM DESTİNASYONU AÇTI"

"ALTINOVA, YENİ TURİZM DESTİNASYONU AÇTI"

05 Ekim 2022

Bu kapsamda Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’ı tebrik eden Müdür Tali, “Altınova’mızda yapılan çalışmalar hem Yalova’mızda hem de ülkemizde yeni bir turizm rotası yeni bir turizm destinasyonu oluşturdu. Bu hamlelerle Yalova’mız bir çekim merkezi olacak” dedi

Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali, Altınova’da yapılan ve devam eden çalışmalar sayesinde Yalova’nın yeni bir turizm destinasyonuna kavuştuğunu söyledi. Yapılan çalışmaların Altınova’nın sınırlarını aştığını ve ülke gündeminde değil dünyada da adından söz ettirmeye başladığını belirten Müdür Tali, “Altınova, Hersek Lagünü Doğa Eğitim Merkezi ve Kuş Gözlem Kulesi, Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi ve Çobankale Kazısı projeleriyle sadece Yalova’da değil dünyada da adından söz ettiriyor. Bu nedenle Altınova Belediye’mizi ve Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’ı tebrik ediyorum. Altınova’da yapılan çalışmalar başlı başına Yalova’mızın turizm değerini kat kat arttırdı” şeklinde konuştu.

“Hedefimiz 1 milyon turist”

Müdür Tali, turizm sektörünün önünde en büyük engelin pandemi olduğunu ancak bu psikolojik eşiğin aşıldığını söyledi. Yalova’da da bu anlamda büyük bir beklenti içerisinde olduklarını söyleyen Tali, yıl sonu turist hedefinin 1 milyon olduğunu bildirdi. Tali “İnsanların hayalleri, ufukları, hedefleri, beklentileri olmazsa o toplumdaki insanlar orada yaşayamaz. Biz, Türkiye olarak büyük bir devletiz. Köklü bir tarihi geçmişimiz var. Tabi ki turizm anlamında büyük bir beklentimiz, büyük hedeflerimiz var. Turizm sektörünün sıkıntısı 2 yıldır devam eden pandemiydi. Bunun etkileri gidince, o psikolojik eşiği aşınca beklenti içerisine girdik. Bu sektöre yatırım yapanlar 2 yıldır daralmaya girmişti. Şu anda Bakanımızın da açıkladığı rakamlara göre turizm anlamında iyi durumdayız. İnşallah hedeflerimizi de yakalayacağız. Yalova olarak da geçen sene 500 bindi yabancı turist sayımız.  Bu yıl sonu hedefimiz 1 milyon turist” dedi.